Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 4 Oct 2018 | 5753 vizualizari

 

Daca este sezonul merelor sa mai pregatim o tarta buna, nu? Cum vine toamna, mereu coc ceva dulce cu mere, pentru ca deserturile cu mere pur si simplu le iubesc!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de tarta:
    • 80 gr unt
    • 70 gr smantana
    • 1 ou
    • 1 lingura zahar
    • 270 gr faina
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 1.2 kg mere
    • 3 pere (optional)
    • 2 linguri zahar
    • 1 lingura amidon
    • 1 lingurita unt
    • scortisoara
    Pentru pandispan:
    • 3 oua
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru crema mascarpone:
    • 500 gr mascarpone
    • 2-3 linguri zahar pudra
    • 1 lingurita vanilie
    • 3 linguri gem de zmeura
    • ciocolata rasa
    • zmeura pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone:

Aluatul de tarta:

Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine mai tare, framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il inveliti in folie, il dati la rece 30 de minute.

Umplutura: Curatati merele, le dati pe razatoarea mare.  Daca puneti si pere, le curatati si le taiati cubuletele mici. Intr-o cratita puneti untul, merele, perele si zaharul. Transferati cratita pe foc, le lasati sa scada zeama. Amestecati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il puneti peste mere, amestecati bine. Dati compozitia deoparte, presarati scortisoara si amestecati.  Lasati sa se raceasca.

Pandispanul: Galbenusurile le mixati cu zaharul. Adaugati faina si vanilia. Albusurile le bateti spuma, le adaugati peste galbenusuri, amestecati usor cu o paleta. Scoateti aluatul de la rece, tapetati cu hartie de copt o tava de tarta cu diamentrul de 26 cm. Puneti aluatul in tava si il intindeti bine. Dati tava in cuptorul incins pentru 10 minute, la 180 de grade. Scoateti tava din cuptor puneti merele, le nivelati, apoi pandispanul. Introduceti iar tarta in cuptor pentru 15 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.

Crema de mascarpone: Mascarponele il mixati cu zaharul pudra si vanilia, pana obtineti o crema spumoasa. Prajitura rece o ungeti cu gem de zmeura, apoi puneti crema de mascarpone cu o lingura (puteti folosi si un pos). Deasupra presarati ciocolata rasa, puneti zmeura si dati tarta la rece 2-3 ore. Se portioneaza si se serveste!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si zmeura